Een beeldscherm aansluiten op een usb poort

Hallo,

Ik vroeg me af of het mogelijk is om een beeldscherm aan te sluiten op een usb-poort. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je geen VGA-poort, HDMI-poort of andere videopoort meer over hebt.

Ik heb gevonden dat dit kan, want er bestaan externe videokaarten zoals:
https://tweakers.net/pricewatch/414963/club-3d-sensevision-usb-30-to-hdmi-graphics-adapter.html

Ik vind dit echter nog best wel prijzig (ja ik weet dat €40,- niet heel veel is, maar ik vind dit teveel voor iets dat ik momenteel alleen nog maar op school ga gebruiken, want het idee is vooral dat ik extra beeldschermen wil aansluiten op de pc op school als ik bezig ben met informatica en de computer (en dus het beeldscherm) naast mij vrij is.

Daarom zat ik nog iets verder te kijken en ik vond onder andere het volgende:
https://tweakers.net/pricewatch/524763/delock-hdmi-usb-a.html en
https://tweakers.net/pricewatch/576411/lindy-43172.html

Ik vroeg me af of dit gaat werken, aangezien er geen externe videokaart in zit (denk ik) en ik weet niet of USB ook goed met beeld om kan gaan.

Dus nu is mijn vraag in het kort:
Gaan die kabeltjes van USB -> HDMI werken als ik gewoon enkel kantoorzaken uitvoer, dus programmeren en ftp en arduino programmeren als ik dat kabeltje gebruik? Ik zou dit vooral gebruiken op school, dus ik ga het niet gebruiken om te gamen.

PS: Het mag HDMI en VGA zijn, want de beeldschermen op school zijn VGA, dus VGA kan dus gewoon en zelf heb ik nog HDMI naar VGA liggen, dus dan kan ik die daaraan koppelen. Dus van mij mag het USB -> HDMI zijn, maar het mag ook USB -> VGA zijn.

Met vriendelijke groet,
Jan

Ik vermoed dat die pc op school USB 2.0 gebruikt. Dit zal volgens mij redelijk slecht of niet werken. Als het USB 3.0 is de kans wat groter, maar dat weet ik niet precies.