HKJL Design contest: Tshirts

Heej, om Hacken kun je leren meer bekend te maken, is het leuk om tshirts te laten maken. Op IRC is hier al wel over gesproken en er zijn genoeg mensen die deze shirts wel willen kopen. Alleen heb ik om dit erder te kunnen regelen wel designs nodig!

Dus… kun jij een beetje klungelen met gimp, paint shop pro of andere design programma’s of heb je komend weekend echt niets beters te doen? Upload dan je design (in svg) en zet een link in dit topic.

Even wat in elkaar geflanst. Misschien kunnen jullie er wat mee. :slight_smile:

1 Like

En nog een… :slight_smile:

1 Like

@Stitch die zijn fancy! Mooi gemaakt. Maar eh b%b bed and breakfast?

Op zich mooi stitch, maar waarom die b%b. Wat heeft dat er dan precies mee te maken?

Er zijn twee kleuren. Het was de bedoeling die los van elkaar te lezen.

42 is in dit geval de hexidecimale waarde van b. Vaak gebruikt men bij fuzzen een lange lijst met bijvoorbeeld de letter “a”. Dus “aaaaaaaaaaaa”, wat je terug kan lezen als 0x41. Dus als je geboren bent in 4141 en 41 jaar wordt, dan weet je dat het systeem iets raars doet, namelijk dat er ofwel waardes verkeerd geinterpreteerd worden, of je geheugen overschrijft. Maarja, 42 is dus een meer passend getal, dat is “b”.

% = een “jokerteken”/ALL in SQL taal. Je kan soms zoeken op % en dan krijg je alles terug. Wordt gebruikt in like statuments. Had misschien ook * kunnen zijn, dat is minder SQL specifiek.
’ = apostrof, bruikbaar voor SQL injectie
< = xml, html teken voor het injecteren van bijvoorbeeld (x|ht)ml, xss en dergelijke
0 = Een nul(l) is sowieso een mooi iets. Het gaat bijvoorbeeld fout in deze thread. Daar is het wachtwoord hallo\0A en hallo\0B hetzelfde als je de comments van de functie leest.
\ = ander escape taken voor algemeen gebruik.

Misschien hadden de 0 en \ andersom moeten staan in het ontwerp. En was de * beter/algemener dan %. Het leest nu misschien wat raar (b%b,boob, bed & breakfast) en het is misschien gewoon beter om andere aanvallen erin te zetten, of onderdelen ervan. Het is lastig om dan nog een onderscheid te maken in kleuren… maar misschien is dat niet zo belangrijk.

Ipv BB42 zijn * & | ? ; misschien beter.

2 Likes

Duidelijk stitch. Zo te horen goed over nagedacht.

[sarcastisch]
Dsc, waarschijnlijk gaat jouw ontwerp het echt worden idd.
[/sarcastisch]

3 snelle schetsen in Photoshop (nog geen vector versie van gemaakt)

1 Like